Kerst

Geplaatst op 22 dec 2020

Een gedicht...


Workshop 'OverLeven'

Geplaatst op 19 mrt 2020

De workshop OverLeven gaat OVER het LEVEN en het OVERLEVEN daarvan. Het gaat over Rouw en Verlies (van een dierbare, werk, gezondheid, een relatie, toekomstbeeld). Hoe ga je daarmee om? Jij moet verder. Maar hoe doe je dat? Door oefeningen en gesprekken krijg je weer grip op jezelf en jouw leven.


Dementie

Geplaatst op 10 feb 2020

Dementie is een ziekte die erg veel voorkomt en er zijn vele vormen. Nooit eerder waren er zoveel mensen met dementie als nu. Volgens het CBS is het volksziekte en doodsoorzaak nummer één in Nederland.


Bijna kerst

Geplaatst op 24 dec 2019

Het is bijna kerst...


Kerst & Oud-en-Nieuw

Geplaatst op 02 dec 2019

De feestdagen komen eraan. Voor veel mensen een tijd om naar uit te kijken: een periode van liefde, warmte en gezelligheid. Maar dat geldt helaas niet voor iedereen.


Rouwen

Geplaatst op 27 sep 2019

Na een verlies (overlijden, scheiding, contactverlies met kinderen, kinderen die contactverlies hebben met ouders door dementie, levensverlies, etc.) is er sprake van een rouwperiode. Iedereen verwerkt een verlies op zijn eigen manier. Daar is geen goed of fout aan. Voor de één is het moeilijker dan voor de ander om er weer bovenop te komen. Maar wat is nu eigenlijk rouwen?


Het eerste jaar

Geplaatst op 16 aug 2019

Vooral in het eerste jaar nadat je je partner verloren hebt, word je bijna dagelijks geconfronteerd met het feit dat je alleen bent. Of het nu om kleine of grote dingen gaat.


Alleen of eenzaam zijn

Geplaatst op 10 jul 2019

Als je om welke reden dan ook alleen bent komen te staan, zie je vaak tegen een vakantieperiode op. Die tijd breekt nu weer aan.


Volg je gevoel!

Geplaatst op 06 jun 2019

Je partner verliezen is een zeer heftige gebeurtenis. Het ‘normale’ leven gaat door, maar jouw leven staat stil, staat op z’n kop of hoe je het maar noemen wilt. Na het overlijden en de uitvaart, een periode waarin je geleefd wordt, sta je er ineens alleen voor. Alleen voor alles.


Weer werken na verlies

Geplaatst op 21 mei 2019

Weer aan het werk? De confrontatie met een rouwende collega is meestal spannend voor collega's, leidinggevende en de persoon zelf. Hoe zal men reageren? Wat wordt er van iedereen verwacht? Hoe ga je om met iemand die een zeer dierbare verloren heeft? Wat is goed om te zeggen, te doen, of juist niet? Voor alle betrokkenen is goede begeleiding van een leidinggevende en werkgever van essentieel belang. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk dat is!


Staat jouw leven stil?

Geplaatst op 08 mei 2019

Door een heftige gebeurtenis zoals het overlijden van een dierbare, kan je leven plotseling stilstaan. In de periode direct na het overlijden moet er veel geregeld worden.